MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara – Demirci, Milliyet’e şunları söyledi: “Kurban etinin kesildikten hemen sonra pişirilmesi çok sağlıksız. Yeni kesilen etin buzdolabında en az 24 – 48 saat dinlenmesi ve sertliğinin geçmesi beklenmeli. Aksi halde sindirimi zaten zor olan kırmızı et ile sağlığımızı bozabiliriz. Kırmızı et, çok iyi bir protein kaynağı olmasının yanı sıra demir, çinko ve magnezyum açısından zengindir. Ancak C vitamini içermediği için etin yanında C vitamininden zengin bir salatayla tükettiğimizde demirin emilimini artıracaktır. Etlerimizi kömür ateşinde yanacak şekilde yüksek ısıya maruz bırakmamak gerekir. Kısık ateşte kavurmak, haşlamak, ızgara yapmak sağlıklı olacaktır. Etler yoğun yağ içerdiği için yağ eklememek ve özellikle yüksek kolesterol hastalarının porsiyon kontrolüne dikkat etmesi gerekir. Su içmeyi de ihmal etmemeliyiz.”
Related Posts
İstanbul’da kardeş vahşeti! Defalarca ateş etti
- Hayati Karagöz
- 24 Kasım 2024
- 2 min
- 0
İstanbul Esenyurt'ta korkunç bir olay yaşandı. İddiaya göre, tartıştığı kardeşini silahla vurarak öldüren bir kişi,…
Ünlü oyuncu trafikte saldırıya uğradı
- Hayati Karagöz
- 23 Kasım 2024
- 1 min
- 0
İstanbul Sultanbeyli Otoyol Kavşağı'nda aracıyla giden oyuncu Sezgin Erdemir, trafikte dehşeti yaşadı. Ünlü oyuncunun önü…
Konya’ya çevre dostu kütüphane… Türkiye’nin ilk Sıfır Karbon binası olma özelliği taşıyacak
- Hayati Karagöz
- 23 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Konya Büyükşehir Belediyesi eski belediye binası yerinde Türkiye’nin ilk Sıfır Karbon binası olma özelliği taşıyan…