Antalya’da Keçiboynuzu ile 36 Çeşit Yemek Üretildi
2 mins read

Antalya’da Keçiboynuzu ile 36 Çeşit Yemek Üretildi

Antalya Keçiboynuzuyla 36 Lezzet Meydana Getirildi

Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün üreticilere destek amacıyla hayata geçirdiği projede keçiboynuzu kullanılarak 36 farklı çeşitte yiyecek üretildi. Türkiye’nin keçiboynuzu ihtiyacının yüzde 51’ini karşılayan Antalya, dünya genelinde de yüzde 22’lik bir orana sahip.

Geçtiğimiz yıl uygulanan projede 500 kilo portakal kullanılarak 5 yıldızlı bir otelde 101 çeşit yemek hazırlanmıştı. Bu yıl ise keçiboynuzu temelli yeni bir proje hayata geçirildi ve Kemer ilçesindeki bir otelde 36 çeşit yiyecek müşterilere sunuldu. Keçiboynuzu kullanılarak yapılan tatlılar, tuzlular, ana yemekler ve hatta kedi-köpek mamaları büyük ilgi gördü.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ömer Cebeci, keçiboynuzu üretiminin Türkiye ve özellikle Antalya’da yoğunlaştığını belirtti. Üreticilere destek olmak amacıyla farklı ürünler geliştirmeye odaklandıklarını vurgulayan Cebeci, keçiboynuzundan yapılan ürünlerin tanıtımı ve satışını desteklemeye devam ettiklerini ifade etti.

Proje kapsamında şefler özel reçetelerle farklı lezzetleri bir araya getirirken, bazı ürünlerin uyum sağlamadığı belirtildi. Ancak keçiboynuzuyla tatlandırılan et yemeklerinden tutun da, kedi-köpek mamalarına kadar geniş bir ürün yelpazesi geliştirildi. Yapılan denemeler sonucunda keçiboynuzunun sağlıklı ve lezzetli bir alternatif olduğu ortaya çıktı.

Başarılı Lezzet Denemeleri ve Geri Dönüşler

Şef Süleyman Fermansız, keçiboynuzu ile yapılan yemeklerin uzun Ar-Ge çalışmaları sonucunda ortaya çıktığını ve bazı lezzetlerin uyumlu olduğunu belirtti. Keçiboynuzunun farklı lezzetlerle buluşturulmasıyla ortaya çıkan ürünlerin, müşterilerden olumlu geri dönüşler aldığı ifade edildi.

Ezgi Özel ve Nil Buket Çalman gibi lezzet avcıları da keçiboynuzuyla hazırlanan yemeklerin tadına bakarak beğenilerini dile getirdiler. Özel, keçiboynuzlu çikolatanın en favori ürünü olduğunu belirtirken, Çalman da keçiboynuzunun sıcak yemeklerle nasıl uyum sağladığını önce düşünmediklerini ancak lezzetinin kendilerini etkilediğini ifade etti.

Keçiboynuzuyla hazırlanan 36 farklı lezzetin sunulmasıyla Antalya, doğal ve sağlıklı alternatifler konusundaki öncülüğünü bir kez daha kanıtlamış oldu. Bu tür projelerin üreticilere ve doğal tarım ürünlerine destek olması beklenirken, lezzet avcıları da yeni tatlar keşfetmenin keyfine vardılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir