MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara – Demirci, Milliyet’e şunları söyledi: “Kurban etinin kesildikten hemen sonra pişirilmesi çok sağlıksız. Yeni kesilen etin buzdolabında en az 24 – 48 saat dinlenmesi ve sertliğinin geçmesi beklenmeli. Aksi halde sindirimi zaten zor olan kırmızı et ile sağlığımızı bozabiliriz. Kırmızı et, çok iyi bir protein kaynağı olmasının yanı sıra demir, çinko ve magnezyum açısından zengindir. Ancak C vitamini içermediği için etin yanında C vitamininden zengin bir salatayla tükettiğimizde demirin emilimini artıracaktır. Etlerimizi kömür ateşinde yanacak şekilde yüksek ısıya maruz bırakmamak gerekir. Kısık ateşte kavurmak, haşlamak, ızgara yapmak sağlıklı olacaktır. Etler yoğun yağ içerdiği için yağ eklememek ve özellikle yüksek kolesterol hastalarının porsiyon kontrolüne dikkat etmesi gerekir. Su içmeyi de ihmal etmemeliyiz.”
Related Posts
Nasuh Mahruki tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi
- Hayati Karagöz
- 24 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Eski AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında Savcılıkta verdiği ifadenin ardından tutuklama talebiyle…
Fatih Camii’nde imama bıçakla saldıran şahsın cezası belli oldu
- Hayati Karagöz
- 24 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Fatih Camii’nde imam Galip Usta’ya bıçakla saldıran ve müdahale etmeye çalışan iki kişiyi de yaralayan…
İstanbul’da kardeş vahşeti! Defalarca ateş etti
- Hayati Karagöz
- 24 Kasım 2024
- 2 min
- 0
İstanbul Esenyurt'ta korkunç bir olay yaşandı. İddiaya göre, tartıştığı kardeşini silahla vurarak öldüren bir kişi,…